Atorox-ehdokasasettelu on nyt siis julkistettu ja jatkoon varsinaiselle ehdokaslistalle päätyi 30 novellia. Lieneekö ehdokkaiden ennätys?

Tällä kertaa minun novellini eivät päässeet jatkoon, mutta sen jotenkin aavistinkin: reaalifantastiset tyylikokeilut eivät ole sellaista "suurien massojen" kamaa, jonka taakse kansanäänestys joukolla lähtisi. Sen sijaan monet alkulistan scifitekstit ovat joukossa vahvasti mukana, niin Tähtivaeltajan kaikki jo julkaistut novellit kuin Hekuma- ja Nova-voittajatkin.

Usva on listoilla mukana upeasti, sillä kokonaista 10 ehdokasnovellia on julkaistu Usvassa! Laatua, totta kai, mutta myös julkaisupaikan suomaa näkyvyyttä ja siksi enemmän potentiaalisia äänestäjiä. Mutta, hieno saavutus! Onnea siis Katariina, Jussi, Heikki (*2), Tiina, Mari, Petri, Tuomas, Piia ja Jani.

Nyt tässä sitten voikin ilmoittautua johonkin raatiin ja bongata omat suosikkinsa. Ja hehkuttaa niiden puolesta!

Atoroxin esiraadilla on kyllä ollut valtaisa urakka, kun luettavaa oli yli 120 novellia ja kaikki oli luettava. Niin pitkään, kun Atorox on yleisöäänestys alkuasetelmistaan lähtien, ei oikein muutakaan keinoa ole. Tosin on selvää, että vaikka esiraati lukee kaiken, ei muu äänestysmassa sitä tee - ei kuulukaan tehdä. Joten esiraadin vahva kannatus jollekin novellille ei välttämättä nosta sitä jatkoon. Julkaisupaikalla ja julkaisuajalla on siis paljonkin väliä.