Åcon-raportti on tekeytymässä: Sillä välin blogin lukijat voivat katsastaa, millaisia käsityksiä kauhuharrastajilla on Finnconista: http://deathwriters.com/phpBB2/viewtopic.php?t=2017&start=15

Tätä lukiessani lähinnä ajatteli, että monilta on mennyt täysin ohi, millaisin ponnistuksin Finnconia tehdään, paljon sen pyörittäminen maksaa jnpp. Ei Helsingissä tarkoituksella valittu "liian pientä tilaa". Paikalla olleet videokuvaajat eivät kuvanneet conia tehdäkseen järjestäjille runkkausfilmiä, vaan kyllä tavoitteena on ollut tehdä dokkari telkkariin. Dokkarin tekeminen on taas tuotantoyhtiön käsissä.

Finnconin tunnettavuuden eteen voidaan toki aina tehdä lisää. Tiedottamistahan ei voine koskaan olla liikaa. Eihän kävijä x paneelisaliin tullessaan taatusti ymmärrä, keitä salissa istuvat henkilöt ovat, jos he ovat vain pelkkiä nimiä... Joskus esiintyjiä on ohjelmalehtisissä esitelty, ehkä joissakin paneeleissa voisi toimia, jos salissa olisi esiintyjistä A4:n verran tietoa. Zombie walk ja bändit olivat noissa viesteissä sellaisia ideoita, joihin voisi tarttuakin.

Mun pitäisi vissiin vastata tuohon ketjuun jotakin, mutta olen aika monta kertaa jo puolustanut conia, kirjoittajia, suomalaisen spefin ponnisteluja, seuroja ja ylipäänsä koko harrastusta DW-saitilla. Tänään ei nyt vain jaksa taistella ennakkokäsityksiä vastaan. Ehkä jokin toinen päivä sitten :)

Voi kyllä miettiä, mistä fandomin reunamilla oleville (ja fandomiin oikeastaan jo kuuluville) ihmisille tulee sellainen mielikuva, että kotimainen fandom ei pidä itsestään riittävää meteliä ja tuo omia tekijöitään esille. Ehkä seurojen monimuotoisuus ja kirjo antaa sellaisen mielikuvan, että yhteen hiileen ei puhalleta.

Tietynlainen anarkistinen punk-meininki (haukutaan kaikki instituutiot, kunnes itse muututaan instituutioksi) kuulunee jokaisen sukupolven asiaan. Ihmetellään ja moititaan asioita, kun ei tiedetä historiaa, ja jossakin vaiheessa väsytään mesoamiseen. Toivon mukaan vain lopetus tapahtuu ajoissa, ennen kuin jotakin korjaamatonta pääsee tapahtumaan. Åconissakin puhuimme siitä, että kun vanhat riidat unohtuvat, alkaa uusi sukupolvi helposti toistaa samoja virheitä, ja kohta on käsissä uusi riita, joka repii ihmisiä eri puolille. Toivottavasti sellaiset riidat voidaan välttää.

P.S. Kirjoitin sittenkin jotakin sinne, vaan en edelleenkään jaksanut lähteä selittämään. Ei vaan jaksa. Finnconin järjestäjät tekevät resurssit huomioiden parhaansa ja rakentavat kehitysideat ovat aina tervetulleita.