Nyt on taas se aika vuodesta, että postilukusta kolisee virallisia papereita. Tällä kertaa tuli veromätkyjä kuukauden nettopalkan verran - kaksin verroin enemmän kuin viime vuonna. Pitäisi vissiin ajoissa tarkistaa, että veroprosentit ovat kohdallaan... Ei muuta kuin tekemään selvitys tulonhankkimisvähennyksistä. Joku vuosi tein vähennykset hyvissä ajoin, ennen veroehdotusta, mutta siitä tuli sellainen sotku (sivutuloni tuplaantuivat jossakin vaiheessa, ja sitten piti käydä paikan päällä jännäämässä, saadaanko ne väärät luvut pois), että oli viisasta tehdä selvitys vasta kun mätkylappu tulee kotiin.

Perusteellisen vähennysselvityksen jälkeen olen aikaisempina vuosina saanut nollattua tilanteen, että ilmeisesti veroprosentit ovat tavallaan olleet ihan kohdallaan. Tänä vuonna on niin suuri mätky, että tuskin vähennyksillä päästään nollatilanteeseen. Mutta on se jännää (Pasila!).

Olen muuten aina ihmetellyt sitä, kun lööpeissä kirjoitetaan miten isoja mätkyjä kukin julkimo saa. Tai palautuksia. Kertovathan ne tietenkin siitä, miten paljon joillakin pyörii fyffeä, mutta ennen kaikkea ne kielivät siitä, että ihmiset eivät osaa maksaa verojaan tasaisesti vuoden aikana.  Pikemminkin pitäisi laittaa näytille lista niistä henkilöistä, joiden sarakkeessa "veronpalautus" lukee pyöreä 0. Se on jo taidetta se.