Kirjoituskilpailun tulosten ratkettua pääsin heti työn touhuun ja seuraavan lehden kasaamiseen kiinni. Olen voittajanimistä innoissani: joukossa on pari kirjoittajaa, joilta olin ajatellut muutenkin jossakin vaiheessa pyytää materiaalia. Lisäksi lehteen tulee nyt ihan uusia tuttavuuksia, ja heidän myötään tuoreita näkökulmia spekulatiivisuuteen.

Luonnehtisin kakkosnumerossa julkaistavia novelleja napakoiksi, tunnelmallisiksi ja monipuolisiksi. Tulosuutisessa ei ollut novellien pituuksia, mutta sekin on merkittävää, pisin palkittu novelli Rat Masterson on 16 liuskaa pitkä, kun taas Puitten juuret 5 liuskaa. Kisan parhaimmistossa on kolmiliuskaisia tekstejä. Kisaan muutenkin lähetettiin muutenkin paljon lyhyitä novelleja, keskipituus on noin seitsemän liuskaa.

Tuomarit kertovat näkemyksiään ja perustelujaan tulosten julkistamisen yhteydessä. Minusta kisa oli kokeilemisen arvoinen, sato oli kaunokirjallisesti vahva, ja kilpailu houkutteli selkeästi ihan uusia kirjoittajia. Kakkosnumero siis muodostuu arjen outouden ympärille. Loppuvuoden numerot taasen käsittelevät kauhua ja hyönteisiä - molemmat ovat myös vahvasti vireillä.