Usva 1/2007 on myöhässä itselleni asettamastani tavoitteesta. On ollut töissä niin kiirettä, että iltaisin en ole ehtinyt tehdä viimeisiä korjauksia tiedostoon. WWW-sivuja täytyy myös päivittää. Näillä näkymin lehti ilmestyy ensi viikonloppuna. Luvassa on valtaa ja väkivaltaa! Ja sitten pääseekin tekemään seuraavaa numeroa – kirjoituskisan voittajat alkavat olla selvillä (minä tiedän jo osan voittajista, vaan voittajat eivät vielä itse tiedä mitään).<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Muutakin on ollut kuin töitä. Minun ja Eijan romaanikäsikirjoitus on nitkahdellut muutaman merkittävän askelen eteenpäin. Ensinnäkin se on viimeisessä hiomisessa ja palautuu kustantamoon takaisin huhtikuussa. Nimi on lyöty lukkoon ja Kirjasanomiin (WSOY:n uutuuksia esittelevä lehti, tai kirja oikeastaan) mainosteksti tehty. Jos kaikki menee nappiin niin syyskuussa ilmestyy. Monta kommervenkkiä tapahtuu kuitenkin ennen sitä. Kustantaja oikolukee, me oikoluemme, oikovedos, oikovedoksen oikoluku. Nämä vaiheet tapahtuvat hyvin rivakasti, koska mitään isoja muutoksia ei tehdä. Kuvat. Kansi. Lopullinen takakansiteksti (joka saattaa poiketa Kirjasanomien tekstistä). Koska projekti on vielä kesken, en valaise yksityiskohtia. Toukokuussa näillä näkymin tämän blogiinkin tulee tarkempaa tietoa tuosta uudesta teoksesta, sen teemoista ja sisällöistä.

 

Esiintymisiäkin on siunaantunut. Kirjakori Tampereella tämän viikon perjantaina: aineena nuorten fantasiakirjallisuus 2006. Puolentoista viikon päästä eli 23.3 olen Jyväskylässä Kirjailijatalolla klo 18 puhumassa Pasi Ilmasi Jääskeläisen kanssa ”Fantastisten kirjailijoiden perjantai-illassa”. Jeh! Minulla on muutamia kinkkisiä kysymyksiä mietittynä valmiiksi koskien mm. Rottakeisaria, Halo Jonesia ja kirjailija Lumikkoa. Jouduin semmoisen rajauksen tekemään, että kovin kauas Mikkelistä en nyt lähde keikkoja heittämään, siksi jouduin kieltäytymään eräästä Poriin suuntautuneesta keikasta, jonka olisin kyllä mielelläni aiheen puolesta tehnyt. Olisi vain mennyt matkustamishankaluuksien vuoksi kaksi - kolme päivää keikan heittoon, ja se ei nyt työpalettiin sopinut.

 

Usvan kesäleirille on tulossa mukavasti porukkaa: mukaan mahtuu toki vielä. Osa on tulossa koko ajaksi, osa on ilmoittautunut lauantaille. Laitan jossakin vaiheessa selkeämmän kutsun ja ohjelman, mutta näillä ennakkoilmoittautumisilla jo pääsee eteenpäin. Laskeskelin, että saan noin 12 olentoa majoittumaan sisätiloihin mukavasti (kuorsaajille erityiskoppeja jopa!) ja jos on telttailijoita, niin niitähän mahtuu niin paljon kuin telttoja vain jaksetaan raahata paikalle. Optimaalinen kurssipoppoo on noin 10 henkeä, muutama yli tai ali on aina järjestettävissä. Tietokoneitakin saadaan aika monelle, ja loput tuovat sitten kannettavia mukanaan. (vaikka asumme korvessa, tekniikkaa täällä riittää..)

 

Logistiikkaa olen miettinyt sen verran, että nyt kyllä alkukesästä nikkaroidaan se ulkohuussi, jossa on varusteena mm. kirjahylly!