Jos joku on seurannut Pasi Ilmari Jääskeläisen blogia, tietää, että hän on jo pitkään pohdiskellut kirjanmyyntiä ja erilaisten julkisten esiintymisien vaikutusta kirjan myyntiin. Tai ylipäänsä tapetilla olemisen vaikutusta siihen, uka jää pinnalle ja kuka uppoaa teoksineen unohduksen suohon. Erilaiset palkintoehdokkuudet, lehdissä ja televisiossa esiintyminen yms. vaikuttavat mielikuvatasolla yhden sun toisen kirjan menestykseen. Moni kirja, joka olisi yhtä lailla hyvää luettavaa, jää kaupan tai kirjaston hyllylle tai ei edes koskaan päädy kirjastoon lainattavaksi.

Siksi Jäniksenselkäisen kirjallisuuden seura ja reaalifantastikot (pdf) haastavatkin lukijat mainostamaan kirjoja, jotka kokevat hyviksi. Asiaa helpottamiseksi on olemassa valmiita julisteita, joita saa netissä vapaasti levittää (hyvän maun rajoissa). Tässä alhaalla kolme teosta, joita haluan nyt mainostaa.

janis1.jpg

janis2.jpg

janis3.jpg

Näitä julisteita saa siis kopioida ja levittää verkossa! Siis suorastaan haastamme levittämään! Haasteen luonteeseen kuuluu, että jokainen levittää vain mainoksia niistä kirjoista, joille haluaa lukijoita.