Tällä viikolla postilaatikko kolahteli iloisesti. Ensiksi tuli Tähtivaeltaja 4/2006, jossa on Jukka Laajarinteen novelli ja muutenkin tuhti paketti luettavaa. Sitten Portti 4/2006, jossa viime vuoden kirjoituskisan tulokset, M.G. Soikkelin voittajanovelli ja paljon kirja-arvosteluja.

Eilen sitten tuli kaksikin ilon aihetta: Juha-Pekka Koskisen painolämmin Kirjailija joka ei koskaan julkaissut mitään. Kaunis kirja, paljon houkuttelevaa novellistiikkaa uumenissaan. Kirjan ainoa moite menee kustantajalle: sivumarginaalit ovat minusta oudon kapeat, eli teksti menee turhan lähelle kirjan reunaa. Kirjoissa pitäisi olla rähmäkäpälille valkeaa, jotta likaiset sormet eivät tahri varsinaista sisältöä. Ugh!

Ja sitten ilmestyi Särö 3-4/2006. Uuden Itämaan Kirjallisuus- ja kulttuurilehti, jonka teemana on kauhu ja käännösrunous. Särö on... kaunis.  Kaksoisnumeron taiteilijana on Timo Sälekivi, joka maalaa surrealistisia lintupäisiä hahmoja lintukeisarin melankolisessa hovissa. Ja mitä muuta kaikkea numerossa onkaan! Tiina Raevaaran haastattelu ja Novassa kolmanneksi sijoittunut novelli Perintö. Jaana Kaparin suomentama Edgar Allan Poen novelli Varjo. Peter von Baghin artikkeli Kauhu elämämme alatekstinä. Särön kauhuromanttisen raapalekisan tulokset, kisan jonka voittajaksi selviytyi Novasta ja Usvasta tuttu Heikki Nevala. Eijan ja minun kolumni yhteiskirjoittamisesta. Ja Kirjoita kosmoksen arvostelu, joka yhdessä Portissa ilmestyneen arvostelun vuoksi lienee aiheuttanut sen, että kirjoittamisopasta on tällä viikolla tilattu jo seitsemän kappaletta.

Olen mukana Särössä Mikkelin aluevastaavana, tarkoittaa siis käytännössä sitä, että katselen täällä Etelä-Savossa potentiaalisia kirjoittajia ja suosittelen lehteä eri puolella liikkuessani. Minusta oli hienoa, että lehden tekijät halusivat laajentaa toimintaansa Porvoo – Uusimaa –akselilta kauemmas maakuntiin, ja sisällyttää uuteen Itämaahan mm., Mikkelin ja Jyväskylän. Helsinginkin, jos joku helsinkiläinen tuntee voivansa identifioitua uuteen Itämaahan.

Kannattaa käydä katsomassa Särön sivuja ja viimeisimmän numeron sisältöjä osoitteessa:
http://www.sarolehti.net/

saro.gif