Meillä on agenda. Me olemme kuin Pulp fictionista, kaksi kaverusta,
jotka heittävät läppää keskenään. Ihan mistä tahansa. Ihan missä tahansa. Arkisista asioista, ei pelkästään kunniasta ja seikkailuista.

Tämäkin on taas sattumien summa. Halusimme pelata kahdestaan samalla serverillä samalla puolella, ja koska Khaironin runokokeilut ovat kesken niin hänelle piti saada sopiva seuralainen (= suurin piirtein samalla tasolla oleva, jotta on mielekästä tehdä yhteistiä tehtäviä. Sattumoisin kaverillani oli Dim-niminen örkki paikan päällä. Jo itsessään kaikkien kaunosielujen keskellä rujo orkki on mukava ilmestys. Mutta pian keksimme sen, että örkkihän on oiva henkilö kyselemään kaikenlaista hivenen yksinkertaista, ja myös kyseenalaistamaan ja irvailemaan Khaironin runoutta. Joskus jopa mainostamaan sitä, koska ivahan toimii myös houkutteena.

Siirryimme Silvermooniin, haltioiden pääkaupunkiin. Siellä oli paikallinen taverna täynnä roolipelaajia ja pääsimme sitten juttelemaan ihan satunnaisten vastaantulijoiden kanssa. Dimin ja Khaironin sanailu lähti luistamaan hyvin senkin avustuksella, että kirjoittamisen lisäksi puhuimme koko ajan siitä mitä voimme tehdä seuraavaksi. Sellaista etua kovin monella muulla pelaajalla tuskin on. Totesimmekin, että peliin saa näin vielä uuden, syvemmän ulottuvuuden: sitä voi suunnitella paljon hallitummin ja keskinäinen roolipelaaminen
on kommunikoinniltaan joustavampaa. Ja ehkä antoisampaa.

Joten liikumme nyt kaksistaan, Dim kutsuu Khaironia Master K:ksi. (koska Dim ei osaa lausua nimeä oikein)

Taustatarinakin syntyi tänään puupinon (ja kirveen) äärellä: Dim on menettänyt muistinsa, hän huuhtoutui rantaan, joista Khairon hänet löysi. Warlockit saavat tasolla 4 itselleen lemmikin, mutta Khairon halusi itselleen lemmikin aiemmin… ja Dimsadojsaoif (tai mikä hänen nimensä nyt oikeasti olikaan) kelpasi hyvin korvikkeeksi. Dim ei ole taiallisesti sidottu Khaironiin, mutta Dim on sen verran kelpo örkki, että tunnistaa loisteliaan älyn sellaisen nähdessään, ja seurailee mielellään Khaironia. Runoudesta huolimatta.

Sitten ammattiin erikoistuminen. Dim on yrttimiehiä, siis herbalisti, joka nuuskii kaikki puskat ja kerää kaiken mahdollisen irtoavan. Sattumoisin hän löysi bloodthistle-nimistä yrttiä, jota vain haltiat voivat käyttää. Testasin sitä. Se antaa lisää "henkeä", mutta siinä on sitten käytön jälkeen 20 minuutin ajan arvot alhaalla.…
Ja tästä kehkeytyi taustatarinaa siihen, miksi Dim on niin tärkeä Khaironille: Khaironhan kirjoittaa parhaat runot pöllyssä, ja Dimiä tarvitaan keräämään tuota oivaa yrttiä, koska sitä on saatava lisää ja lisää tai muuten on pahat vieroitusoireet.

Seuraavaksi hommaamme roolipelaajille tarkoitettuja add-oneita, joihin voi kirjoittaa taustatarinat muiden roolipelaajien luettavaksi.


drizzt.gif

Dim ja Khairon Drizzt D'Urden -kloonin raadolla. Huomatkaa Khaironin partiopoikalook. Tästä voi kehittyä vielä toimiva parisuhde
. Alareunassa näkyvät painikkeet ovat makroja, valmiiksi luomiani runorepliikkejä, jotta voin lausua taidetta tarvittaessa nopeasti.