Eilen sain oman accountin asennetuksi (muilla viallisesti osoittautunut asennuslevy 4 jopa suostui toimimaan) ja loin runopoikani Khaironin uudestaan ropeserverille. Nyt minulla oli seuraneitinä kummityttöni (iältään 15), joka loi itselleen naishahmon, Thristha-nimisen paladinin. Hauskuus oli siinä, että me huutelimme koko ajan samassa huoneessa kahden koneen ääreltä toisillemme, eli siis varsinainen pelillinen kommunikointi tapahtui suullisesti, ja itse pelichatti vapautui roolipelaamiseen.

Hyvin pian seuraamme liittyi Jovia (naishahmo) ja aloitimme aloitustason tehtävien tekemisen. Jovia tuntui hyvin kokeneelta pelaajalta, mutta hänen koneensa oli hidas. Ylimääräistä säätöä siis tapahtui pelaamisen aikana, kun Jovian hahmo mm. jähmettyi paikoilleen, tai hän ei itse nähnyt itseään. Jovia otti roolipelaamisen vakavasti mm. kävelemällä kunnoittavasti haltiolle pyhien paikkojen ohi, eli sikäli hän oli oikein opettavaista seuraa.
Kummityttöäni suuresti huvitti, kun minä kohteliaana poikana kutsuin naisia jatkuvasti ladyiksi ja miltei aloitin flirttaamisen Jovian kanssa, kun sitten keksimme taustatarinan, että Thristha ja Khairon ovat sisaruksia. Kun kerroimme asiasta Jovialle, hän pyysi luvan päästä mukaan "perheeseen" keskimmäiseksi sisarukseksi. Nyt meillä on sitten kolmen hengen perhe, tosin en tiedä, miten pelillisesti pystymme pitämään tarinaamme kasassa.

Meidän kolmen hengen tiimistä ei nyt valitettavasti ole kuvia, mutta Jovian lähdettyä pois tuli vielä kokeiltua draenai-hahmoja toisessa aloituspaikassa. Pistimme asian kunniaksi jalalla koreaksi.


tanssi.gif

Ai että miten tämä sitten liittyy kirjoittamiseen ja kirjallisuuteen? Mitä suuremmissa määrin."Se olikin vain peliä / se ei ollutkaan peliä" on yksi perin käytetty scifin klisee, ja eri variaatioita näkee edelleen vähintään kirjoituskilpailuissa, mutta myös TV-sarjoissa. Mieleeni muistuu ainakin Star Gaten (Star Gåte meilläpäin) jakso, jossa Teal´c oli kytkettynä johonkin superpelikoneeseen, joka tietenkin muuttui todellisuudeksi. Ja missä sarjassa tietokoneohjelman naishahmo heräsi eloon ja alkoi tappaa ihmisiä? X-files?

Tietokonepelejä voidaan käsitellä muullakin tavalla. Ne ovat niin olennainen osa kulttuuriamme, että niitä on voitava käsitellä muullakin tavoin kuin standardin todellisuus/keinotodellisuus -ajatelman kautta.