Ideoita pursuilee...

Elina otti blogissani esille sen, kun viime kesänä Orivedellä puhuimme sf- ja fantasiakirjoittamisen kurssin mahdollisuudesta. Semmoinenhan yritettin viime vuonna Orivedelle järjestää, mutta homma kaatui osallistujien vähyyteen, vain viisi oli ilmoittautunut. Oleellisin syy lienee ollut raha: monella ei ole heittää 200 – 300 euroa kurssiin ja maksaa vielä matkat päälle.

Orivedelle voisi yrittää saada kurssin ensi kesäksi, mutta se ei poista rahaongelmaa. Se ei myöskään kuulosta hyvältä, jos kurssilla on 15 osallistujaa ja aikaa on vain kolme päivää, jos siis oikeasti kirjoitetaan ja kommentoidaan. Hieman pienempi porukka toimisi paremmin.

Joten, miksei voisi oikaista ja pitää kurssia tai pikemminkin työpajaa täällä Ristiina-Otavassa? Kas, kun voisi pitää osallistujamäärän pienenä ja kustannuksena vain sen mitä ruoka maksaa. Meillä on tilaa, luontoa ja tietokoneita. Pihalle saa teltan pystyyn jos sisällä on liian kuuma nukkua. Kurssista voisi tehdä sopivan  rennon,  kirjoittamista, keskustelua, kommentointia, ei semmoista tiukkaa luokkahuonemenoa.

Lisäksi tarkoituksenani oli järjestää täällä Otavassa päivän mittainen con. Tänä kesänä en jaksanut, oli muutenkin tapahtumarikas kesä. Mutta ensi kesäksi olen vakavissani sellaista harkinnut. Itse asiassa esiintyjiäkin on jo kyselty, ja keksin äsken jopa mahdollisen kanavan saada esiintyjille matkakorvaukset.

Miltäpä tämä kuulostaisi?


Nyt vain pitäisi löytää ajankohta, jolloin ei muutoin ole fandomin kesäretkiä. Heinäkuun loppupuoli tai sitten heinäkuun eka viikonloppu, ehkä. Torstai-perjantai kurssia ja lauantai sitten yleisölle avoin con. Meillähän on sitten myös mahdollisuus koplata kurssin yhteyteen käynti Astuvansalmen kalliomaalauksille. Muutaman tunnin piknikretkeksi sopiva keikka.otava.jpg

Ruohonjuuritason pohdiskelua Otavassa