Eilen sitten oli tavallaan uudet kirjajulkkarit, kun Lista, sarja jossa Valkeat langat ilmestyi, julkistettiin. Vai pitäisikö sitä kutsua profiiliksi, nuorille aikuisille suunnattuja kirjoja.

 

Listan sivut ovat osoitteessa http://www.wsoy.fi/lista/

ja tuolta sitten näkee ne muut kirjat.

 


Se LISTA on siis se salaperäinen logo siinä kirjan alareunassa. Monet ovat nähneet siinä kuitenkin syvällisemmän merkityksen, USVA siinä selkeästi lukee.

Kyllä, tämä oli tietenkin täysin suunniteltua...

Mitä sitten julkkareissa tapahtui? Curtis Sittenfeldiä haastateltiin (Curtis on nainen, minä jotenkin kuvittelin että olisi mies) ja samoin Giljotiinin kirjoittajaa Outi Alannetta (jonka haastattelusta jäi päällimmäisenä mieleen, että hän on sekä kirjallisuusseuran että SM-harrastajien yhdistystoiminnassa mukana, eksoottinen kombinaatio).Molempien kirjat kuulostivat houkuttelevilta. Prep - elämänkoulu ei ole mikään elämäntapaopas vaan ihan kaunokirjallinen romaani. NImi voi johtaa näköjään harhaan.

Julkkarit jatkuvat sitten huomenna, kun Mikkelin kirjoittajilla on kuutamoiltamat. Menemme viehättävään kaupungin keskellä olevaan puutaloon, pidämme nyyttärit ja nautimme hyvästä seurasta. Mauno lupasi tulla esittelemään Valkeat langat yleisölle. Olen kiitollinen, että tämä harras fanini ja lukijani on näinkin aktiivisesti seurannut minua ihan tänne maakuntaan saakka.