Toiset laskeutuvat pääsiäisenä paastoon ja minä alan valua huomisaamuna (mahdollisesti alkumatkan moottoripyörän selässä) kohti Helsinkiä ja Finnconia...  <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Minulla on tiedossa kaikenlaista hommaa alkaen torstain lehdistötilaisuudesta ja päättyen sunnuntaina Nova-Hekuma-Atorox-palkintojenjakoon ja sitä seuraavaan paneeliin.

 

Virallinen ohjelmani on seuraavanlainen:

 

Pe Kirjoittajatapaaminen
klo 12-18 Halonen-sali

 

la 10.30 Halonen

Hei, me julkaistaan! (Anne Leinonen, Pasi Karppanen, Tero Ykspetäjä, Ben Roimola)

Kaikki mitä olet ikinä halunnut tietää fanzineiden tekemisestä, julkaisemisesta ja saatavuudesta. Yksi sf-harrastamisen peruskiviä on omien julkaisuitten tuottaminen. Kuinka mahtaa modernin teknologian puristuksissa käydä lehdenteolle?

 

la 15.00 Rissanen

Hei, taas me julkaistaan! (Jukka Halme)

Syksyn kirjasato lupaa uskomattoman määrän mielenkiintoista luettavaa. Kustantajat ja kirjailijat kertovat hieman omista tuotoksistaan. Mukana mm. Anne Leinonen, J. Pekka Mäkelä, Pasi Jääskeläinen, Stepan Chapman ja Jeff VanderMeer.

 

 

 

Su 11.00 Lindahl

Atorox /Nova /Hekuma (TSFS, Anne Leinonen, Pasi Karppanen)

Atoroxin viime vuoden parhaalle tieteis- tai fantasianovellille jakaa Turun SF-seura. Mukana myös Nova ja Hekuma-kirjoituskilpailuiden palkitseminen ja keskustelua palkituista

 

Su Lindahl

14.00 "Kaikenkarvaiset sankarit" - Naissankareita ja vähän miehiäkin (Anne Leinonen, Jenny Kangasvuo, Sari Peltoniemi, Natalia Laurila, Katja Salminen)

Naiset kirjoittavat nykypäivänä ehkä enemmän spekulatiivista fiktiota kuin miehet. Ja tekevät sen todella hyvin. Millainen on naisen kirjoittama sankari? Ja kuinka se mahdollisesti eroaa miehen vastaavasta?

 

Tästä voin sanoa, että kannattaa tulla katsomaan, syystä jota en kerro tässä...

 

Saa tulla hihasta nykimään! Jos saatte kiinni :)

 

Viime hetken hapessa on hutkittu kaikenlaista, ja yksi saavutus on ladattavissa verkosta.

http://www.usvazine.net/reaalifantastikot5.pdf

 

Nimittäin reaalifantastikkojen esite, featuring Jääskeläinen, Mäkelä, Koskinen ja Leinonen.

 

Esitettä saa vapaasti tulostaa ja levittää. Tarkoitus on tehdä siitä kaksipuoleinen ja taittaa haitariksi. Se kaksipuoleinen tulostaminen vaatii hieman akrobatiaa, mutta onnistuu yrityksen ja erehdyksen kautta. Tai ainakin pitäisi onnistua.

 

Hoksasin äsken, että Valkeita lankoja ilmestyy lauantaina. Olin onnistunut unohtamaan asian lähes kokonaan. Kirjaa en ole vielä nähnyt, toivottavasti tulee painosta ajoissa.

 

Conissa siis tavataan!