Usva 2/2006 ja sen kaunis sisarpuoli Usva International ovat viimeistelypöydällä. Vielä täytyy tehdä pieniä fiksauksia ja oikolukea loput tekstit. Testitulosteet olen jo ottanut, mutta toiset mokomat on vielä saatava muotoilujen tsekkaamiseksi.

Törmäsin lehteä tehdessä ongelmaan, joka oli jo kerran aiemmin viime vuoden puolella. Indesignilla puuhatessa on näköjään jotenkin mahdollista sörssiä tiedosto niin, että siitä muodostettava pdf on kohtuuttoman iso. Mega tai puolitoista tai kaksikin ylimääräistä dataa. Ajattelen huonommilla yhteyksillä toimivia ihmisiä: minusta se on kohtuutonta, joten yritin tehdä asialle jotakin. Vika on kuitenkin jollakin lailla itse tiedostossa. Asian todistaakseni poistin tiedostosta kaikki kuvat ja tein pdf:n. Lopputuloksena on se, että tiedostokoossa kuvien osuus oli edelleen 88%.

Ei auta "reduce file size" tai muu operointi. Olen tulostanut pdf:n ties millä eri optiolla, jonka seurauksena tiedostokoko vain turpoaa. Kuvia ei taas voi pakata ihan miniksi, koska onhan printinkin oltava tolkullisen näköinen.

Lopputuloksena pdf on edelleen liian iso, mutta asialle ei voi mitään ellei taita koko lehteä uudestaan ihan alusta alkaen. Ja se on taas semmoinen homma, että rajansa kaikella... Nyt täytyy siis jo etukäteen pahoitella, että normaalin alle kaksimegaisen paketin sijaan tulee 3,5 megainen paketti.

Niin siitä ilmestymisestä, tavoitteena on saada viikon sisällä molemmat lehdet maailmalle. Suomenkielinen tullee ensin.  Vielä hetki siis!