Meillä on langaton laajakaistayhteys Wimax. Hieno systeemi, joka mahdollistaa sen, että kaukana korvessakin on megan yhteys ja sähköposti ja verkkopelit pelittävät. Yhteyden asentamisessa oli omat kommervenkkinsä. Kotiin tulee antenni, jolle täytyy saada esteetön yhteys linkkimastoon. Aluksi yritimme laittaa antennia talon katolle, noin 12 metrin korkeuteen, mutta signaali jäi liian heikoksi. Muutaman viikon testailun, kärvistelyn ja pakkasessa pönöttämisen jälkeen antenni asennettiin pihakuuseen 22 metrin korkeuteen.

Edellinen asukas totesi meille, että pihakuusia ei saisi kaataa, kun ne ovat "henkipuita". Pihapuussamme asuu nyt totisesti henki, joka puhuu meille ykkösten ja nollien kieltä. Kuusessa vilkkuvat valot, oli sitten joulu tai ei. Nyt yhteys on poikki, dataa ei tipu kuusen alle, kolmen päivän tauon aikana on sähköposti tukossa ja ziljoona asiaa odottaa hoitamista.

Vika on linkkimastossa, onneksi. Ehkä dataa tippuu taas lähipäivinä meillekin. Nyt on pakko turvautua kaupungin tarjoamaan yhteyteen ja satunnaiseen käyttöön.