Olen tänään alustavasti taittanut uusinta Usvaa. Kyseessä on ihan silkka varsinaisesta työhommasta pakeneminen. Oikovedoksessa olen päässyt jo neljän novellin etappiin, mutta nyt on jäähdyteltävä. Kymmenen jäljellä, ja oivallinen hetki paeta muihin ajatuksiin ja maisemiin.

Kakkosnumeron novellit ovat käytännössä kasassa, kahdesta novellista odotan vielä viimeisintä versiota. Tekstit voi jo sijoitella ja järjestystä miettiä, mutta kuvien hakeminen olisi seuraava urakka. Joskus novelleihin löytää kuvituksen helpolla, joskus on taas tosissaan mietittävä miten visualisoisi kokonaisuuden ilman ettei vesitä mitään. Mielenkiintoista ja semmoista, johon voi uppoutua tuntikausiksi, jopa päiviksi...

Olen alkanut tykätä syvätyistä kuvista, sellaisista, joissa on valmiiksi valkea tausta. Ne on kiva laittaa taiton joukkoon isoinakin ja lopputulos ei ole niin raskas kuin jos käyttäisi kokokuvia.

Joutunen myös luomaan joitakin kuvia itse. Ehkä on syytä lopultakin hankkia se oma digikamera ja siirtyä ottaamaan otoksia itse. Lehteen tarvitsee kuvamateriaalia esim. Finnconista ja milloin tahansa voi olla maastossa jotakin kuvaamisen arvoista. Paperikameralla saa toki hyviä kuvia, mutta kaikkea liikkuvaa ei viitsi räpsiä, ja kuvien kehittäminen kestää.

Kakkosnumeroon tulee toki myös pääkirjoitus ja uutispalsta. Niiden kirjoittaminen jää yleensä aina viime hetkeen. Nyt tavoistani poiketen taidan saada nekin kirjoitettua ajoissa. Jos hyvin käy, aikaistan lehden ilmestymistä heinäkuun lopulta heinäkuun alkuun.