Päivän linkkivinkki. Pasi Jääskeläisen kotisivut on uusittu ja blogiakin löytyy täältä.
Mainittakoon, että kyseessä on Pasi Ilmari Jääskeläinen, ei joku niistä muista Pasi Jääskeläisistä.

Erityisesti minua ilahdutti Jääskeläisen kuvaus siitä, millaista proosaa hän kirjoittaa. Kohta, jossa hän toteaa, että " Lähtökohtainen genrekirjoittaminenkaan ei ole minun tapani kirjoittaa", sopisi ohjeeksi monelle kirjoittajalle: ei ole syytä ajatella lajityyppejä ja määritelmiä, vaan kirjoittaa juuri tarinan ja idean ja oman näkemyksensä ehdoilla. Ei väkisin scifiä tai fantasiaa, ei edes spefiä, jos asia ei sitä vaadi.

Nyrjähtäneen näkökulman kyllä saa teksteihin helposti, jos outo, kummallinen ja erilainen kiehtovat. Vähän samalla linjalla oma novellikokoelmanikin on kasattu, yksittäiset novellit ovat keskenään hyvin erilaisia, ja noita eri lajityyppejäkin löytyy, mutta kirjoa on arkirealismista scifiin. Riittää, että ne ovat tarinoita toisista todellisuuksista.

Sateinen päivä on ajatunut minut sisälle ja tietokoneen äärelle. Kahvipannu porisee ja raklattaa tihenevään tahtiin, sormet tanssivat näppäimistöllä. Ja välillä on tulostettava.

Ilmassa on selkeästi kirjoittamisen tuntua. Ja se jos mikä on hyvä asia. Kevät on ollut oman työn suhteen rikkonaista, mutta nyt tie on selkeä ja tekstiä syntyy.