Oikovedos on nyt käsitelty ja sen kirjan osalta alkoi leppoisa odottelu. Valkeita lankoja on nyt muiden käsissä ja minä voin pyöritellä peukaloita rauhassa. Kesälomakin alkoi, joten käytännössä sormien pyörittely tapahtuukin näppäimistön äärellä: uudet käsikirjoitukset kutsuvat!

Torstain oikovedoksen käsittelyn jälkeen päädyin muutaman mukavan mutkan kautta Helsingin Mafiaan iltaa viettämään, ja siellä puhe kääntyi Erkki Ahoseen, suomalaisen tieteiskirjoittamisen konkariin, jolta on ilmestynyt 1960 - 1970 -luvuilla useita tieteisromaaneja. Huomasin aivan sattumalta Kiiltomadossa Ahosen postaaman viestin, jossa hän kertoo julkaisseeensa netissä kaksi romaaniaan. Ahosen viestin voi lukea täältä.

Ja suora linkki noihin romaaneihin on täällä.

On jotenkin erityisen hienoa, että samaan aikaan kun me nuoret postaamme viestejämme ja tekstejämme verkkoon, myös vanhat konkarit ovat löytäneet netin parhaat puolet. Nyt ainakin kirjailija nimeltä Erkki Ahonen on löydettävissä, jos häntä halutaan haastatella (ymmärtääkseni hänen vaiheistaan ei ole tiedetty vuosiin). Ja taatusti siihen aihetta on, sillä mm. Vesa Sisättö kirjoittaa Kotimaisia tieteis- ja fantasiakirjailijoita -teoksen esipuheessa seuraavaa: Avaruusajan alkaminen vuonna 1957 vähensi paradoksaalisesti tieteiskirjallisuuden suosiota niin meillä kuin maailmallakin... Vain muutama nuorten tieteisromaani julkaistiin ennen vuotta 1968. Tällöin ilmestyi Erkki Ahosen romaani Paikka nimeltä Plaston, joka aloitti kehityksen tieteiskirjallisuuden palauttamiseksi aikuisten kirjallisuudeksi.

paikkanimeltaplaston.jpg