Vuodatuksessani ei ole nyt hetkeen vuodatettu mitään. Mutta se ei tarkoita sitä, etteikö tässä ahkeria olla!

Viime viikonloppu, tai oikeastaan kokonainen kolmen päivän rupeama, meni käsikirjoituskokouksessa Helsingissä. Erittäin antoisa, idearikas ja luova viikonloppu, mutta myös energiaa syövä (ainakin alkuviikosta on ollut aika kuplivan kevyt olo). Tiimimme puhui muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta koko ajan englantia, ja sunnuntaina oli aika naatti olo. Mutta paljon saimme aikaan!

Pääsin heti kotiin palattuani ensimmäisiin Nova-novelleihin käsiksi, mutta niihin liittyviä huomioita laitan vasta kun deadline on virallisesti umpeutunut. Tämä on nyt neljäs vuoteni Novan esiraadissa ja tuomaristossa, joten kaikenlaisia huomioita on matkan varrelta tarttunut hihaan.

Usva 2/2006 ja enkkuversio etenevät mukavasti, puolet novelleista on käännetty ja niiden taittopuuhiin olen jo käytännössä päässytkin.Teen ensin karkea raakataiton, jossa mietin kuvien kokoa, paikkaa ja esittelytekstien viemää tilaa. Käyttäisin mielelläni kuvia enemmän, mutta koko ajan on ajateltava niitö, jotka tulostavat lehden. Olen myös pyrkinyt pitämään pdf:n tiedostokoon alle kahdessa megassa, joten se toimii hyvänä rajoittimena. Tekstimassa ei kasvata kokoa samalla tavoin kuin kuva.

Enkkunumerossa tulee olemaan osin kakkosnumeron käännöksiä, osin muita novelleja. Muhkea tästä muun maailman valloituksesta taatusti tulee. Epäilen, että sivumäärän suhteen tulee ennätys.