Kävin läpi Usvan lataustilastoja ajalta heinäkuu 2005 – maaliskuun loppu 2006. Ja tältä näyttää:

1/2005  234 latausta
2/2005  839 latausta
3/2005  475 latausta
4/2005  480 latausta

Ykkösnumeron latausmäärät ovat pienemmät kuin muilla, koska ykkönen julkaistiin alun perin vanhoilla kotisivuillani, joiden kävijälaskuri ei suostunut H-hetkellä toimimaan. Meinasi mennä käämit muutenkin, kun julkistamishetkellä oli päivän mittainen huoltokatkos – enkä sitten ollut lukenut tiedotetta, ihmettelin vain miksi ftp-siirto ei toimi. Ja junttasin pdf:ää sitkeästi serverille. Eihän se sinne mennyt.

Lehden käynnistämisessä oli muutenkin ikävä www-palvelinhässäkkä, jonka seurauksena sain usvazine.netin toimimaan omassa hotellissa vasta heinäkuussa. Mutta nyt seuranta toimii.

Kakkosella jo yli 800 latauskertaa. Se on paljon se, jos vertaa siihen, että pienen yhdistyslehden levikki on 100 – 200 kappaletta. Tai että jonkun pienen runokirjan painos on muutama sata kappaletta. Osa paperilehdistä luonnollisesti kulkeutuu kirjastojen kautta laajemmalle lukijakunnalle. Mutta se hyvä puoli tässä on, että verkossa lehdet ovat saatavilla jatkuvasti, ja lukijakunta laajenee koko ajan, kun lehteä linkitetään ja siihen viitataan verkossa.

Vaikka moni lataakin pdf:n useampaan kertaan, niin silti Usvalla on tuntuvasti lukijoita. Kiitos teille, tämä kannustaa jatkamaan!