J. H. Erkon kirjoituskilpailu on perinteikäs areena, jossa uudet, alle kolmekymppiset tekijät pääsevät näkyvästi esille. Monet näistä menestyneistä kirjoittajista jatkavat runoilijoina tai kirjailijoina. Muutamia mainitakseni esimerkiksi Kari Levola Taija Tuominen ja Jani Saxell.

Eilen julkistettiin novellikisan
tulokset, ja ilokseni voittajaksi paljastui tuttu nimi, toijalalainen Johanna Nordling, joka voitti vuoden 2005 Novan.

Olen iloinen koko Nova-tiimin puolesta: on hienoa, kun meidän systeemimme on tarkkanäköinen ja pystyy löytämään nousevia kykyjä. Vaikka Nova-voittajat taatusti pärjäisivät muutenkin maailmalla, ilman kirjoituskilpailuamme, on hienoa olla osanen sitä prosessia, joka kannustaa kirjoittajia kohti kirjailijuutta. (Ja kuten Sari Peltoniemi hienosti asian sanoiksi puki, ei me olla ihan pöllöjä...)

Palkinnonjakotilaisuus pidettiin Mikkelissä, mutta en päässyt paikalle, nyt hieman harmittaa, koska olisin mielelläni tutustunut Nova-voittajaan. Ehkäpä sitten jossakin toisissa kemuissa.

Nordling ei ole ainoa novalainen, joka on kunnostautunut.  Jenny Kangasvuo ja Natalia Laurila ovat molemmat sijoittuneet näyttävästi Portissa novailun jälkeen, nyttemmin heidät on rekrytoitu Novan tuomaristoon. Miina Supinen sijoittui Gummeruksen kirjoituskilpailussa. Eikä pidä unohtaa Tiina Raevaaraa (Gummeruksen kisan voittajaa), jonka tuotanto teki minuun vaikutuksen juuri Novan kautta.

On muuten naisvoittoinen luettelo. Miesten vuoro kunnostautua!