Käynnissä on tällä hetkellä monta spekulatiivisen fiktion kirjoituskilpailua, ja olen solmuuntunut yhden sun toisen järjestämiseen. Vielä ehtii maaliskuun ajan osallistua Hekumaan, joka etsii eroottisia science fiction– ja fantasianovelleja sekä raapaleita. Kisatekstejä on tullut molempiin sarjoihin mukavasti, raapalesarjaan jopa hittisen enemmän kuin novellisarjaan. En ole vielä malttanut syventyä yhteenkään tekstiin, silmäillä vain, mutta eroottisuutta luovalla ja raikkaalla tavalla käsitteleviä testejä löytyy kyllä joukosta (näppituntuman perusteella).

Kiitos muuten kaikille niille, jotka ovat laittaneet kirjekuoreen sydänpostimerkin. Postinjakajallani lienee ihmeteltävää, kun hän pääsee päivittäin kantamaan "HEKUMA"-tunnuksella varustettuja kirjeitä laatikkoon...

Huhtikuun lopussa taasen umpeutuu Nova-kirjoituskilpailu, joka on ehtinyt jo kunnioitettavaan seitsemän vuoden ikään. Kisa on suunnattu aloitteleville kirjoittajille. Uusien kykyjen etsimisen lisäksi sen tavoitteena on kouluttaa esim. käsikirjoituksen tekemisen muotoseikoissa. Osallistuvien novellien perusteella kirjoitetuissa yleispalautteissa on myös pyritty antamaan vinkkejä spekulatiivisen novellin saloihin.

Novan hyvänä puolena on jatkuvuus, mutta toisaalta myös vaihtuvuus: tuomaristo uudistuu ja joukossa on vuosittain uusia raatilaisia, osa heistä palkintolistalta raatiin kaapattuja. Novasta on noussut esille kirjoittajia, jotka ovat jatkaneet uraansa myös muilla kirjoittajakentillä. Mm. vuoden 2003 voittaja Katariina Juntunen on pärjännyt sittemmin myös Portissa, ja on tänä vuonna novellillaan Atorox-ehdokkaana. Mutta toki kisa ei voi omia kunniaa kirjoittajien menestyksestä, vaan kumarrus kuuluu kirjoittajille itselleen siitä, että he jaksavat tehdä töitä menestymisensä eteen.

Novan esiraadittaminen ajoittuu toukokuuhun ja kesällä urakoi varsinainen tuomaristo. Toivottaasti tulee tekstivyöry, palkinnot ainakin ovat tavoittelemisen arvoiset. Jenny ja Antti Wihurin rahasto on rahoittanut tämän vuoden palkinnot ja ensimmäistä kertaa myös kunniamainitut saavat tuntuvan palkinnon.

Sitten elokuun lopussa tuleekin Portin kirjoituskilpailun deadline. Aikaistettu deadline on sotkenut monien kirjoittamisrutiinia, kun pitäisi urakoida kesäloman keskellä, kärpästen ja keskiyön auringon vietellessä muihin puuhiin. Ehkä on kirjoitettava tekstejä jo nyt?

Jotta kirjoitusputki ei katkeaisi, niin Usvakin järjestää kirjoituskilpailun. Rajapintakirjallisuutta tutkivan kisan deadline tulee olemaan tämän vuoden lopussa, ja voittajanovellit ovat luettavissa Usvan numerossa 2/2007. Kirjoittamiseen on reilusti aikaa, mutta kannattaa jo verrytellä sormiaan. Kisan yksityiskohdat julkistetaan tämän vuoden ensimmäisessä numerossa.