Sunnuntain Hesarissa oli listaa kevään kirja-annista. Pasi Ilmari Jääskeläisen Taivaalta pudonnut eläintarha (Atena) on luonnollisesti mielenkiintolistallani korkealla, vaikka minulla se vanha kokoelma onkin itselläni. Kirjassa on uusia novelleja ja se jos mikä kiinnostaa. Jääskeläisen novelleilla on taipumus laajentaa tajuntaa, ja niitä voi suositella otettavaksi pieni annos kerrallaan.

Lämpimästi voin myös suositella Viivi Hyvösen Apina ja uusikuu -romaania (WSOY). Olen lukenut kirjan  ennakkoon, sillä tein siitä arvostelun erääseen lehteen. Mikstuura tieteiskirjallisuutta, fantasiaa, maagista realismia, dekkaria... tekisi mieli käyttää erästä RF-termiä, mutta koska en tiedä kirjailijan intentiosta ja kirjoitusmetodista mitään, hihkaisen vain, että olkoon sitten uuskummaa! Teos oli ehdottomasti parhaimpia viime vuoden puolella lukemiani kirjoja, eritoten kiehtovan tunnelman ja oivaltavan tarinan vuoksi.

Lisäksi listassa oli kustantamonsa Myllylahden mukaan "
lukiolaisen Antti Erosen lupauksia antava esikoisteos" Dreamland - Aavekomppania. Luonnehdinnan perusteella toiminnallista lähitulevaisuuteen sijoittuva tarina, jossa Yhdysvalloissa soditaan.

Silmiin sattui myös esikoisteoslistalla Tytti Heikkisen runokokoelma Täytetyn eläimen lämpö (poEsia). Lieneekö sama henkilö, joka on Usvaakin kuvittanut, ja oli juuri Portin kunniamaininnalla.? Täytyykin kysyä!

Vielä yksi kotimainen kirja, joka koskettaa: Niina Revon Arpi (WSOY), joka kertoo omaelämänkerrallisen tarinan rintasyövästä. Niinaan olen törmäillyt niin KAUK!-hankkeessa kuin muissakin yhteyksissä. Tutun ihmisen sairaus pysäyttää.