Atoroxin äänestyssysteemiä on taasen parannettu: nyt siis esiraati ja yleisö äänestävät jatkoon meneviä novelleja samaan aikaan. Mikä on hyvä asia: on siis syytä äänestää omalla listallaan juuri niitä novelleja, jotka haluaa varmasti jatkoon, eikä tarvitse pohtia että miten muut äänestävät (kaikkia suosikkejaan vai ainoastaan listalta puuttuvia novelleja) ja miten sitten itse pitäisi äänestää, jotta omat suosikit erottuisivat edukseen. Koska tottahan toki sinne listalle haluaa omia suosikkejaan

Tänä vuonna lukuaikaakin on enemmän, kun peli vihellettiin vuodenvaihteessa poikki. Kun nyt tuota listaa katsoo niin tilanne onkin melko mielenkiintoinen: vuoden 2006 Portti-voittaja oli jo viime vuoden kisassa mukana, ja 2007 voittaja ei taasen ehtinyt ilmestyä. En ole lukenut läheskään kaikkia novelleja, mutta onneksi yleisön äänestysaikaa on jäljellä 9.3 saakka. Täytyy vähän kiriä ja kasata se oma lista sitten niistä teksteistä, mitä on saanut käsiinsä. Usva on tietenkin luettu tarkkaan läpi, mutta on reilua katsoa kaikki mahdolliset lehdet läpi ja tehdä rehellinen arvio siitä, mikä on kaunokirjallisena novellina kolahtanut. Aion poimia noin 20 novellin luettelon ja antaa niille ääneni.

Vain äänestämällä voi vaikuttaa, ja tämä on juuri se oikea paikka vaikuttaa. Varsinaiseen äänestykseen en ole muutamaan vuoteen osallistunut jääviyssyistä, kun on omia novelleja ollut useampia jatkoon menneiden listalla mukana. Ehkä taasen sitten joku vuosi olen taas itse varsinaisessa äänestyksessä mukana, sekin on kivaa puuhaa.