Näin loppuvuodesta lehtien julkaisutahti sen kuin kiihtyy. Postista tupsahti samana päivänä kaksikin mielenkiintoista lehteä, Tähtivaeltaja 4/2007 ja Kosmoskynä 2/2007.

Tähtivaeltaja oli runsas paketti, sillä sen sivuilla oli paljon materiaalia, jonka halusin lukea heti. Siinä on tekemäni J Pekka Mäkelän haastattelu, sekä sopivasti Mäkelän suomentaman Sean Stewartin haastattelu sekä esittely. Mäkelän juttua oli kiva tehdä, koska kirjailija oli tuttu, ja Neduista kovasti tykkäsin. En vain Neduista tainnut blogiin kirjoittaa heti lukemisen jäölkeen, kun paukut menivät itse artikkelin kirjoittamiseen. Minna Kumpulaisen ottamat upeat värivalokuvat tekevät J Pekalle ja hänen työlleen oikeutta.

Lehdessä oli myös kaksi Tähtivaeltaja-kjirjoituskilpailun novellia, kisan voittanut Natalia Laurilan Maitosoturit sekä kolmanneksi tullut M.G. Soikkelin Jos haluat rakkautta, varaudu sotaan. Novellit todistavat sen, miten erilaisia hyviä novelleja voikaan tehdä reunaehdoilla "muualle kuin Maahan sijoittuva novelli". TV-kisa ei ollut todellakaan mikään avaruusoopperoihin keskittyvä kisa, vaan kisan voittajistoon suodattui keskenään hyvinkin erilaisia novelleja vieraan planeetan asuttamisesta ihmisen ja vieraan lajin kohtaamiseen. Lisää kisan satoa julkaistaan ensi vuoden numeroissa.

Jos kisan jälki kiinnostaa, eikä Tähtivaeltaja vielä kuulu tilattaviin lehtiin, niin kannattaa metsästää irtonumero tai tilata suoraan lehden toimituksesta oma kappale. Lisätietoja täältä.

Kosmoskynässä 2/2007 palattiin Finnconin tunnelmiin, esiteltiin verkossa toimivia keskustelufoorumeita ja novellina oli Heikki Nevalan Kauhun kaksi huonetta (minulle tuttu Nova 2006 -kisasta, jossa vielä olin mukana tuomaroimassa).

Kosmoskynän Kosminen Colosseum eli novelleja ruotivaarvostelupalsta on saanut riveihinsä uusia kirjoittajia, mikä on hyvä asia. Lehti ei silti enää voi käsitellä julkaisuja kokonaisuuksina, vaan arvioita julkaistaan sitä mukaan kun novelleille löytyy arvioijia. Jos novelliarvosteolujen kirjoittaminen kiinnostaa, niin kannattaa olla yhteydessä Kosmoskynän päätoimittajaan tai STk:n hallitukseen. Lisätietoja  täältä. (Kosmoskynän osoite ei kirjoittamishetkellä toiminut)