Yhdysvalloissa käsikirjoittajat ovat lakossa, jotta saisivat kunnolliset tekijänoikeuskorvaukset leffojen ja tv-sarjojen nettijulkaisemisesta. Oikealla asialla ovat, aikoinaan DVD-sopimuksia tehdessä saivat kurjat sopimukset.

Lakolla on mielenkiintoisia seurauksia. Heroes, joka Suomessa pyörii ekaa kauttaan, on joutunut tekemään muutoksia. Valloissa päättyi juuri toinen kausi, tai toisen kauden eka puolisko - jäi vähän epäselväksi, miten tästä nyt jatketaan, eli onko jatko jo seuraavaa kautta. Joka tapauksessa osio vaihtui, eli tarina jatkuu eri merkeissä.

En nyt paljasta mitään juoneen liittyvää, vaan yritän pysytä yleisellä tasolla. Heroesille siis kävi niin, että normaalin 22:n jakson juoksun sijaan homma katkesi jaksoon 11, joka ilmeisesti muutenkin oli tarkoitettu kauden jakajaksi. Mutta juoneen tuli muutoksia, joitakin kohtauksia tehtiin uusiksi. Tuntuu myös siltä, että kiire saada kaikki kasaan on jouduttanut joidenkin juonenlankojen kasaamista niin, että kohtauksissa on hätäisyyttä. Monet hahmonkehityksen kannalta oleelliset asiat juostaan nopeasti läpi.

Ekalla kaudella viehätyin Heroesin tavasta juoksuttaa useaan juonta samanaikaisesti sikin sokin eteenpäin, ja tahti tuntui juuri sopivalta, jokaisessa jaksossa tapahtui jotakin mutta välillä oli myös suvantoa. Kakkosessa kiire on aiheuttanut senkin, että joidenkin hahmojen taustat ovat jääneet esittelemättä, ja ilmeisesti ihan oleellisia pointteja on pitänyt unohtaa.

Kolmas osa tulee hankaloitumaan nyt senkin vuoksi, että eräs oleellinen näyttelijä on kuvaamassa erästä mielenkiintoista elokuvaa ensi keväänä (olipas vaikeasti sanottu, mutta nimen paljastaminenkin spoilaa ykköskauden katsojat). Hänen piti ehtiä näytellä Heroesin hommat kasaan ennen leffaa, mutta lakon vuoksi tuotanto on nyt tauolla, ja näyttelijät vapaalla.

Katsojana tavallaan harmittaa se, että pitkässä tv-sarjassa kaikki ei todellakaan ole suunniteltua, ja "hienot juonenkäänteet" ja "vähemmän hienot juonenkäänteet" ovat usein sattumaa, eivät etukäteen suunniteltua. Esimerkiksi jonkun hahmon kuolema voi johtua siitä, että näyttelijälle tulee muuta työtä.

Heroes kyllä ilmeisesti kuuntelee faneja ja erään hahmon uraa sarjassa jatkettiin, koska hahmosta pidettiin niin paljon. Heroes on aikonut toteuttaa myös kuuden jakson mittaisen "äänestä näistä joku jatkoon" -tyylisen välipalan, mutta sekin lienee nyt katkolla. Vuorovaikutteisuus on mielenkiintoista, ja isossa tiimissä työskennellessä siihen taatusti  tottuu, mutta näin kirjoittajana tuntuisi oudolta kysyä lukijoilta kesken kirjoitusprosessin, että tapanko hahmon a vai annanko sen elää... Jonkinmoinen kunnioitus on kuitenkin alkuperäistä tarinankaarta kohtaan. Pitkässä sarjassa varmaan tietty keksitään koko ajan kaikkea lisää, ja juonen mahdollisuudet ovat loputtomat.

No, Heroes on onneksi sen luonteinen sarja, että huonot päätökset voidaan osittain korjata juonenkin puitteissa. Onhan siellä regeneroitumista ja ajassa matkustamista: ei siis ole tarinan maailman puitteissa väärin herätellä hahmoja henkiin tai pistää kehiin perinteinen Dallas-skenaario "se olikin vain Bobbyn unta". Tähän perän irvinaama.