Lauantaina piristimme itseämme menemällä Jyväskylään 42:n pikkujouluihin. Oli mukavaa nähdä fandomin poppoota vilkkuvat pipot päässä. Paikkahan oli sama kuin missä dead dogeja on järjestetty, eli Opinkiven sauna – minun vain piti päästä paikan päälle ennen kuin tajusin tämän. Paikalla paljon tuttuja conintekijöitä, varmaan noin parisenkymmentä henkilöä yhteensä, ja next generationiakin, kun Eemeli ja Saija tulivat paikalle Lumin ja Papun kanssa.

Ja ruokaa, ruokaa, ruokaa... Saunomista, pelaamista ja kokouskin siinä välissä ilmeisesti pidettiin, ja siinä yhteydessä sivuttiin myös Finnconia. Ja vilkuttiin pipot punaisina.

Elsa ja Virpi järjestivät sushikilpailun, eli halukkaat rakensivat arvovaltaiselle raadille makupaloja. Olin aiemmin sushia syönyt mutten tehnyt, joten kokemus toimi oivallisena kouluttajana (ja koukuttajana). Nyt osaan tarvittaessa. Syntisen hyvää oli runsas soijakastike sekä vahva inkivääri, jota olisi voinut syödä ihan sellaisenaan. Voittajaparin Tarmon ja Paulan sushiannoksessa oli salainen ainestosa eli soylent green, vaan klementiiniksi sitä kovasti väitettiin.

Arpajaisetkin järjestettiin, ja kovin tappelu tuli siitä, kuka ei saisi pöydältä niitä kahta sinne luovutettua patteria. Veikkaamme myös, että jonkun scifistin pahaa-aavistamaton kaveri tykästyy Juice-karaokeen ja Jean Pierre Kusela -DVD:hen tänä aattoiltana.

Aamulla, kun olimme jo vannoneet, ettei enää ikinä ruokaa, taikoi Ipa pöydän täyteen saksalaisia prinssinakkeja ja pannareita. Ei voinut vastustaa! Herkuttelun lomassa oli mukava ruotia kestoaihetta eli suomalaisen spefin ja mainstreamin välistä suhdetta ja molemman kategorian sisältämiä erilaisia lukutapoja. AIheeseen taatusti palataan vielä. Usvan puitteissa on tarkoitus toteuttaa kirjoituskisojen tuomareille kysely ja vähän ruotia näitä arviointiperusteluja. Aina kun tapaa jonkun kisan tuomarin, kuulee uusia mielenkiintoisia näkemyksiä.