Osoita minulle edeltäjäsi, esivanhempasi, vanhan miehen ääni kehottaa minua.
    Vetenä lainehtivan näytön pinnan rikkoo vaaleanpunainen terälehti. Pehmeän iskun voimasta laineiden kehät pyyhkivät pimeydestä esiin hahmoja. He ovat kaikki aikuisia parhaassa iässä, mutta erottuvat selkeästi toisistaan ulkonäöltään ja olemukseltaan. Yksi on kookas, rokonarpinen mies, toinen nainen, jolla on hiuksissaan linnunsulkia. Eniten viehätyn naisesta, jonka kasvoissa on tatuointeja. Katse on mystinen. Valitsen hänet hiirtä klikkaamalla.
    Muut hahmot katoavat pinnan väreilyyn ja tilalle tulee animaatio, jossa tatuoitu nainen kävelee tiellä kaupungin muurin ulkopuolella. Hän huomaa naamioituneen joukon, joka raahaa rimpuilevaa miestä välissään. Vanhan miehen ääni esittää kysymyksen.
   Rosvojoukko on kidnapannut läheisen sukulaisesi, serkkusi. Kidnappaajat ovat voimakkaita, etkä voi tietää varmasti, pystytkö yksin pelastamaan serkkusi. Lähdetkö välittömästi yksin rosvojoukon perään vai palaatko kaupunkiin hakemaan apua, silläkin uhalla, että rosvot ehtivät karkuun?
    Mietin vastausta. Kai minä muodostaisin pelastusryhmän, joten palaan kaupunkiin hakemaan apua.
   Kokoatko pelastusryhmän itse vai annatko kokeneemman vartiopäällikön tehdä sen?
   En ole mikään johtajapelaaja, joka käskyttää ryhmää. Luulen että odottaisin jonkun muun kasaavan ryhmän, vaikka siihen menisi aikaa. Varmistan että ymmärrän englanninkielisen kysymyksen oikein ja valitsen vastaukseksi jälkimmäisen vaihtoehdon.
    Lyhyt animaatio näyttää, kuinka vartiopäällikkö johtaa pelastusoperaatiota ja kuinka ryhmä saa pelastettua serkkuni.
    Kuva laineilee taas, käsi kurottuu vedenpintaa kohti. Kirsikankukan terälehti putoaa ja rikkoo pinnan. Laineista paljastuvat hahmot poikkeavat alun kymmenestä vaihtoehdosta. Nyt joukossa on muutama todella rumakin hahmo, mies ja nainen, joiden molempien iho on sairauksien runtelema. Valitsen rotevan, paljaista käsivarsistaan ahavoituneen miehen. Hän piilottelee itseään hupun alla, pidän salaperäisyydestä.
    Tällä kertaa valitsemani hahmo on torilla, jonka keskelle on pystytetty mestauslava. Mies seisoo sen päällä kirves kädessään, valmiina teloittamaan.
    Entinen rakastajattaresi on jäänyt kiinni petoksesta. Hän on varastanut kuninkaasi sotasuunnitelmia ja myynyt niitä vihollisille. Annatko naiselle kuitenkin mahdollisuuden hyvittää tekonsa ja pyydät kuningastasi armahtamaan tuomitun, vaikka jäisit samalla itse kiinni oman vaimosi pettämisestä? Vai mestaatko rakastajattaresi, koska hän on rikkonut lakia, toiminut vastoin kuningastasi ja hänen pelastamisensa saattaisi tuhota oman elämäsi? Vai teeskenteletkö kuninkaallesi, että olet sairas, ja annat teloittamisen jonkun muun tehtäväksi?
   Vaikea kysymys. Haluaisin pelastaa rakastajattareni, mutta luulen että paras tapa vastata on osoittaa lojaalisuutta kuninkaalle. Hyväksyn sen, että naisen on kuoltava, ja minun on tehtävä se ammattini mukaisesti, olkoon se rangaistukseni. Ehkä ei ole olemassa oikeita ja vääriä vastauksia, kysymys on vain siitä millaisen hahmon haluaa itselleen.
   Animaatio jatkuu, kirveen terä välähtää.

                                           
Devoted Souls - peliromaani


Tässä on katkelma kirjan alusta, jossa kuvataan pelimaailmaa ja oman ensimmäisen hahmon luomista. peilikuvarakkauden tavoin Devoted Soulsissa on kaksi tarinan päätasoa, joita seurataan, eli Nellin reaalitodellisuus, jossa hän keskustelee mm. peliasioista, ja pelimaailmaan sijoittuva osuus, jossa Nelli taas puhuu reaalimaailman asioista. Markku Lappalaisen tekemä sarjakuvakuvitus puhaltaa pelin fantasiamaailmaan hengen.

ruutu02.jpg