Esiraati on puhunut ja tuomaristo lukee parhaillaan jatkoon päässeitä. Minä ja Irma Hirsjärvi seuloimme raadituskokouksessa jatkoon 16 novellia. Tässä vaiheessa ei ole syytä luonnehtia finalisteja sen tarkemmin, muutoin kuin todeta, että tekstit ovat hyvin moninaisia tyyliltään ja toteutustavoiltaan ja kisa voitosta tulee olemaan tiukka.

Kisaan tuli yhteensä 49 novellia. Tehtävänanto sijoittaa tarina Maan ulkopuolelle oli hyvin hanskassa. Novelleissa liikuttiin vierailla planeetoilla, avaruusaluksissa, oudoissa paikoissa ja tilanteissa. Novellin pituudet vaihtelivat parista liuskasta 25:een. Jokaisesta kisanovellista on esiraadin jäljiltä pienet muistiinpanot, joiden perään voi kysellä tulosten ratkettua. Voittajat julkistetaan Helsingin kirjamessuilla 28.10.2007.

Tähtivaeltaja-novellikilpailun järjestävät Tähtivaeltaja ja Helsingin Science Fiction Seura Tähtivaeltaja-lehden 25-vuotisen taipaleen kunniaksi. Esiraadissa ovat tutkija Irma Hirsjärvi ja kirjailija Anne Leinonen. Tuomaristossa ovat Tähtivaeltajan päätoimittaja Toni Jerrman, toimittaja Jukka Halme, kriitikko Vesa Sisättö ja kirjailija J. Pekka Mäkelä.