Kun oma teksti on nyt about plakkarissa, niin aivot vapautuivat kaikenlaiseen muuhun työhön. Kauhu-Usvan työstäminen on nyt hilppeimmillään, taiton hiomista ja kuvien asettelua ja tekstien luonnehdintojen miettimistä. Niin ja uutispalstan kasaamista.

Samalla tuumailin, että mitä jatkossa lehteen on tulossa. Nelosnumerohan on vierailevan toimittajan käsialaa, eli Petri Salin toimittaa vuoden viimeisen numeron. Sen teemana on hyönteiset. Minun tehtäväkseni jää taittaa ja miettiä kuvapolitiikkaa (hyönteisistä jos mistä on hienoja kuvia saatavilla). Myös Usva International 2007 ilmestyy tämän vuoden aikana. Sen kokoonpano on vielä hieman auki, mutta jäsentynee kuukauden sisällä.

Minunhan piti toteuttaa kesällä Usvan tiimoilta kysely, mutta en ole päässyt puusta pidemmälle sen kanssa. Tekniikka on valmiina, mutta en ole yhtään ehtinyt miettiä sitä, mitä kaikkea on syytä kysellä. Tekniikasta ja sisällöstä totta kai, mutta nekin pitäisi tarkkaan harkita ja jäsentää selkeiksi kysymyksiksi, jotta kyselystä on varmasti konkreettista apua lehden kehittämiseksi.

Tyydyn siis toistaiseksi ihmettelemään, millaiseksi ensi vuoden lehdet muodostuvat sisällöltään. Muutamia ideoita on jo heitetty ilmaan teemoista, ja lisää ehdotuksia otetaan vastaan! Tekstejä olen jo saanut nipun arvioitavaksi, mikä on oikein mukava juttu – julkaistaviakin on pari odottamassa vuoroaan. Käyn nyt lähiviikkoina kaiken pöytälaatikossa pyörivän läpi, punnitsen vielä ja teen tukun julkaisu- tai hylsypäätöksiä.

Usvaan saa siis tarjota tekstejään milloin tahansa, niitä otetaan käsittelyyn jatkuvasti. Teemanumeroiden kohdalla on suuresti apua, jos sattuu olemaan tarjolla juuri kyseistä aihetta sivuavaa materiaalia.

Teemoista vielä sen verran, että perinteinen fantasia kiinnostaisi joskus ottaa tapetille. Nuoriso eritoten kirjoittaa paljon miekka&magia -henkisiä kertomuksia, mutta kirjoituskisoissa nämä tekstit eivät ole välttämättä erottuneet edukseen. Olisi mielenkiintoista tutkia, mitä jäkitolkienilainen/geneerinen/miekka&magiafantasia voisikaan parhaimmillaan olla. Taitaa vain olla niin, että fantasialle on ominaista muodostaa vähintään kolmeosaisia romaaneja....