Kirjoittajat ovat kyselleet, millaista palautetta heidän Usvassa julkaistut novellit ovat saaneet. Novelleja arvioidaan Kosmoskynän Kosminen Colosseum -palstalla, ja toisinaan tulee irrallisia mainintoja joillakin foorumeilla, tai  mm. Kenneth on kirjoittanut Enhörningenin forumilla joskus kommentteja lukemistaan Usvista, ja toisinaan saan suoraan palautetta lukijoilta.

Mutta palautetta kaivataan toki enemmän, ja sitä tässä nyt on pohdiskeltukin, että kuinka kirjoittajat saisivat sitä enemmän. Ja lehti tietenkin, onhan toki kiva kuulla milloin novellivalinnat ovat herättäneet ilahtumisia tai ihmettelyä. Minulla on toki olemassa perustelut kullekin novellille, miksi se on otettu mukaan kuhunkin nu meroon.

Ehdotettiin Usvalle omaa foorumia. Aiheesta keskusteltiin jo Finncon 2006:n yhteydessä, jolloin taisin sanoa, että kokisin itse semmoisen foorumin perustamisen resurssien päällekkäisenä käyttämisenä. Meillä on fandomin parissa jo useita foorumeja (joissa toki ei keskustella juuri Usvasta). Perustavana syynä sille, ettei sellaista foorumia vielä ole, on ensinnäkin foorumin vaatima työmäärä. Asentamisen lisäksi sitä on päivitettävä ja ylläpidettävä, ja se on taas pois jostakin muusta, jos minä itse ryhdyn siihen. Toisekseen tuumailin, että käytettäisiinkö sellaita foorumia sitten kuitenkaan palautteen antamiseen... Ja kolmantena tuo päällekkäisyys.

Niin, voitaisiko sitä keskustelua käydä täällä blogissa? Olisiko apua, jos jokaisen numeron kirjoittamisen jälkeen kommentoisin novelleja jotenkin ja aukaisisin siten keskustelun? Vai unohtuvatko semmoiset avaukset saman tien blogin uumeeniin? Olisiko keskustelu aukaistava jonnekin muualle, joko olemassa olevaan foorumiin, tai sitten vain yksinkertaisesti tehtävä se Usvan sivujen yhteyteen?

Tavoitteena on edistää kotimaisten kirjoittajien ja novellien tunnettavuutta, joten tämä on tärkeä asia.
Tuleeko teille käytännön ehdotuksia, liittyen näihin esitettyihin, tai jotakin ihan muita aatoksia?