Syksyn kirjasato alkaa vähitellen avautua. Sain Jyväskylän kirjamessuilla haltuuni Tammenlehden, jossa esitellään syksyn 2007 kirjoja. Risto Isomäeltä tulee Lithium 6 –niminen romaani, joka on ”uusinta tutkimustietoa hyödyntävä ekologinen trilleri, joka nostaa valokeilaan ajankohtaisia ja tulevaisuuden kannalta oleellisia kysymyksiä.”

 


J Pekka Mäkelä viimeistelee parhaillaan Nedut –teosta, ja blogista voi seurata teoksen viimeistelyä.

JP Koskiselta tulee Seitsemäs temppelinherra ja Ilkka Auerilta Hyinen Hauta.

 

WSOY:n listoilla on lasten- ja nuortenkirjapuolelta tulossa uusi esikoinen, Päivi Honkapään Viides tuuli.

Juha Ruusuvuoren Pyhän kalan kultti vaikuttaa myös lupaavalta, uskonnollinen hurmos aiheena alati ajankohtainen. Nokian nuoriso-ohjaajasta taannoin pidin paljonkin.

 

WSOY:ltä ja Tammelta tulee muutakin kotimaista ja mielenkiintoista, mutta koska en löydä vielä netistä mainintaa, olen toistaiseksi vaiti. Hyrisen vain innosta!

Orivedellä joskus oli semmoinen sanaleikki, missä pohdimme kirjojen nimissä esiintyviä numeroita. Sadan vuoden yksinäisyys, Yksi lensi yli käenpesän, Kreivi nolla, nyt jotakin mainitakseni. Kotimainen fantasia/sf/spefi kunnostautuu numeroissa: Viisi todistajaa/Viides tuuli, Litium 6, Seitsemäs temppelinherra, Lumikko ja yhdeksän muuta, 391... Ollaanko tässä nyt perin matemaattisia?