Vähän raportointia menneestä viikonlopusta. Nokka suuntautui Jyväskylän kautta kohti Tamperetta. Ipa ja Jussi olivat järjestäneet aamupalan, minkä kiitollista otimme pehtoorin kanssa vastaan. Ajomatka meni joutuisasti, kun keskustelimme takapenkillä Usvan novellikisan sadosta ja palvelukustanteista. Jussi johdatti meidät tamperelaiseen divariin Lukulaariin, joka paljastui kirjallisuudesta kiinnostuneen taivaaksi – ihan jumalattomasti kirjoja, sarjakuvia ja ties mitä mielenkiintoista. AIka ei riittänyt! Käteen tarttuivat Suuri Symbolikirja (joka menee minulla ns. työkalupakkiin synonymisanakirjojen ja kielenhuoltokirjojen joukkoon) sekä sf-kirjoittamisopas Science fiction handbook, revised. How to write and sell imaginative stories (L Spraque de Camp ja Catherine Crook de Camp). 1970-luvulta eli sikälikin mielenkiintoista kamaa.

 


Yhteistyökokouksen kohokohta oli Finncon ry:n perustamisasiakirjan allekirjoittaminen. Nurkka-Zine jo ehättikin raportoimaan, että yhdistys perustettiin TAAS. NO, katsotaan mitä maistraatti sanoo tällä kertaa papereista...

 fc.jpg

Vesa Lehtinen kuittaa STk:n puolesta, Irma Hirsjärvi 42:sta valvoo ja yhtä tormakkaasti samaa tekee myös Kirsi Saaros TSFS:stä.

Kokouksessa eri seurat ja toimijat myös esittelivät tulevaa toimintaansa ja monta päivämäärää kirjautui kalenteriin:

 

5.5 Tähtivaeltajapäivät Helsingissä
17-20.5 Åcon Ahvenanmaalla
Joskus kesäkuussa Esconin Holistinen kesäretki
7.7 HSFS, Rising Shadow ja Tolkien-Seura Suomenlinnan kesäretkellä
14-15.7 Finncon Jyväskylässä
26 – 29.7  kotoinen Usvan kesäleiri (jonne on jo aika moni ehtinyt ilmoittautua!)
4.8 Viikinsaaren kesäretki

 


Riittää siis ohjelmaa, jos suinkin ehtii mukaan!

Arpajaiset menivät hassusti. Eemeli ja Saija rohmusivat suurimman osan kirjoista. Meille siunaantui kolme kirjaa, vaan ei suinkaan minun arvoillani, vaan pehtoorin. Hienoin palkinto oli Suvi Niinisalon vedenneitokirja.

Arpajaisten jälkene vedetty

huutokauppa oli hauska ohjelmanumero, eritoten ammattitaitoisen myyntykkiparin Halmeen ja Roimolan otteessa. Minäkin sorruin huutamaan, mutta koska rahat menivät NOFF-toimintaan, eivät ne missään nimessä olleet menossa hukkaan. Eikä muutenkaan, huusin itselleni mm. Ursula le Guinin teoksen The language of the night. Essays on fantasy and science fiction. Kyllä nyt kelpaa!

Illan mittaan tuli sitten käytyä avannossakin ja tuossa 120 asteisessa saunassa, jossa ei voi istua ilman persealusta ja sukkia. En tullut kipeäksi, vaikka avannossa kävinkin.

 

Jatkot Plevnassa olivat täynnä mukavaa jutustelua ja valomerkki tuli vastaan aivan liian aikaisin. Mutta niin se yleensä aina, kun on jossakin liikkellä mielenkiintoisia ajatuksia heittävässä seurueessa.