Laitan Finncon-perjantain ohjelman myös tänne omaan blogiini, kun olen ollut ohjelmaa muiden mukana kasaamassa. Finnconhan on 18.8 -20.8.2006 Helsingissä ja sinne on vapaa pääsy.

- - -

 

Finnconissa on laadukasta ohjelmaa jo perjantaina! Ohjelmassa on mm. tiedeperjantai, Finnconkampen, tutkijatapaaminen (alkaa jo torstaina ja jatkuu perjantaina) sekä kirjoittajatapaaminen. Ohjelma pidetään Paasitornissa, saleissa Siltasaari ja Halonen.

 

TIEDEPERJANTAI

Perjantaina klo 12-16 Siltasaari-sali
 
Satu Kujala kertoo myyteistä animessa ja mangassa, Kari Enqvist luennoi Rajoilla-teeman mukaisesti suhteellisuusteoriasta ja tähtien välisestä matkailusta sekä Sampo Smolander ja  Esa Perkiä esittelevät limasieniä ja muita monstereita elävästä elämästä. Lisäksi Ilkka Hendolin demonstroi fysiikasta avaruudessa. Vapaa pääsy.
 
12 -13 Satu Kujala: Myytit animessa ja mangassa
13-14 Ilkka Hendolin: Fysiikka avaruudessa: demonstraatioita ilmakehän tuolta puolen
14-15 Esa Perkiö ja Sampo Smolander: Limasienten ihmeellinen maailma
15-16 Kari Enqvist: Suhteellisuusteoria ja tähtien välinen matkailu
 
FINNCONKAMPEN
 
Perjantaina klo 16-18 Siltasaari-sali

Pöytäjääkiekon mestaruusottelu. Pelaa ja voita! Ilmoittaudu etukäteen Infotiskillä.
 

VII SCIFI- JA FANTASIATUTKIJATAPAAMINEN 17.-18.8.2006 
FANTASTISEN RAJOILLA - EXPLORING THE BORDERS OF THE FANTASTIC
 
to 17.8. klo 10-17 Helsinki, Villa Kivi Linnunlauluntie 7 00530 Helsinki www.villakivi.com 
 pe 18.8. klo 9-13  Paasitorni, sali Halonen
 
Seitsemännen Scifi- ja  fantasiatutkijoiden tapaamisen teemana on rajoilla oleminen: rajojen  asettaminen, ylittäminen, murtaminen ja taivuttaminen. Tutkijatapaamisen tavoitteena on keskustella tieteiskirjallisuuden ja  fantasian ja toisaalta fantastisen ja mainstrean-kirjallisuuden välisten  raja-aitojen murtumisesta. Yleisempänä tavoitteena seminaarilla on edistää  monitieteistä suomalaisen tieteiskirjallisuuden ja fantasian tutkimusta, ja  edistää suomalaisen tutkijaverkoston kansainvälistymistä. Tyäskentelyä  ohjaavat tutkija Irma Hirsjärvi (Jyväskylän yliopisto), professori Frans  Mäyrä (Tampereen yliopisto), professori Liisa Rantalaiho (Tampereen  yliopisto) ja tutkija Markku Soikkeli (Turun yliopisto)
 
Lisätietoja ja ilmoittautuminen osoitteesta [email protected]

 

KIRJOITTAJATAPAAMINEN

Perjantaina klo 13-18 Halonen-sali

Suomen Tieteiskirjoittajat ry järjestää yhdessä Finncon-tapahtuman kanssa ohjelmaa sekä kaunokirjallisuuden että kritiikin kirjoittamisesta kiinnostuneille. Ohjelmaa on englanniksi ja suomeksi, luentojen jälkeen mahdollisuus keskusteluun. Vapaa pääsy.
 
Klo 13-14 Jeff VanderMeer: Write or die!

Klo 14-15  Justina Robson: Value Schmalue, Prestige and Power in the world  of books

Klo 15-18 Tanja Sihvonen ja Markku Soikkeli: Kritiikkipaja

Kritiikkipajassa opetellaan genrearvostelujen  tekemistä scifistä ja fantasiasta. Miten genrekritiikki eroaa tavallisesta  kritiikistä? Miten lehtiarvostelu voi vaikuttaa scifin kehittymiseenä? Kenelle arvostelu kirjoitetaan?  Kritiikkipajan vetäjinä ovat arvostetut arvostelijat Tanja Sihvonen ja Markku  Soikkeli. Kritiikkipaja on saanut rahoitusta Taiteen keskustoimikunnalta.